2022 plsz

2021 m. turėjusios vykti XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės (PLSŽ) dėl pandemijos buvo nukeltos į 2022 m. Jos vyks 2022 m. liepos 14–17 d. Druskininkuose.

„Pasaulio lietuvių sporto žaidynės – tarptautinis, senas ir gilias tradicijas turintis sporto renginys. Jos telkia užsienio lietuvius, padeda jiems neatitrūkti nuo savo šaknų, pažinti dabartinį šalies gyvenimą ir žmones. Visi viliamės, kad kitąmet jau gyvensime, planuosime, keliausime ramiau ir lengviau, o į Žaidynes atvyks kuo daugiau tautiečių iš viso pasaulio“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, vadovaujantis PLSŽ organizuoti Ministrės pirmininkės potvarkiu sudarytai darbo grupei.

Administruoti PLSŽ organizavimą pavesta Lietuvos sporto centrui į pagalbą pasitelkiant partnerius.

LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešimas spaudai ir kvietimas registruotis į Pasaulio lietuvių sporto žaidynes.

 

Informuojame, kad oficiali ir detali dalyvių registracija į XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynes prasidės 2022-05-02.

Informaciją apie registracijos formą bus paskelbta http://sportozaidynes.lt

Prašome visų dalyvių prieš pradedant registraciją atidžiai perskaityti žaidynių nuostatus ir jais vadovautis.

Klausimus dėl registracijos prašome siųsti Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

NUOSTATAI (PDF formatu)

 

Informacija žaidynių klausimais teikiama tel. +370 640 27 795, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Preliminarus sporto bazių Druskininkuose žemėlapis: